Het West-Brabants Archief: Uiteindelijk kwam het goed

Veerman ICT: Een goede samenwerking komt van twee kanten
19 april 2017
Kansen en bedrijfszekerheid in crisistijd
3 april 2020
Toon alles

Het West-Brabants Archief: Uiteindelijk kwam het goed

Het West-Brabants Archief zet zich in om papieren en digitale documenten van waarde uit het verleden, heden en de toekomst toegankelijk te houden. Met die mooie volzin vat de organisatie samen waar ze voor staat. Hans Janssen is er teamcoördinator en vertelt over de samenwerking met Sailor telecom & ict.

Het West-Brabants Archief heeft als automatiseringspartner Veerman ICT. Dat bedrijf heeft ook de nieuwe locatie in Bergen op Zoom ingericht. De archiefdienst is er sinds enige tijd gevestigd in het prachtige Koetshuis van Het Markiezenhof. Veerman ICT werkt vaker samen met Sailor telecom & ict als klanten ook telefonie-oplossingen nodig hebben, dus toen de archief-experts aangaven nog op zoek te zijn naar een specialist op dat vlak was de link snel gelegd. Het had alleen meer voeten in de aarde dan gedacht…

Spannend

“Sailor telecom & ict is een heel prettig bedrijf om mee te werken”, zo opent de coördinator zijn beschrijving van het uitdagende traject dat volgde. Toch was het wel eens spannend, geeft hij toe. “Bij een ingewikkeld project als dit verliep niet alles even soepel namelijk. Het oorspronkelijke plan was om volledig in een Office 365 omgeving werken maar dat blijkt in Europa nog niet haalbaar. Mede hierdoor moesten we ons wensenpakket en de verwachtingen herzien. Van dat traject hebben zowel Sailor telecom & ict als wij veel geleerd.” Wat volgde was een periode van voortschrijdende inzichten en verbeteringen van het plan dat er lag. Het West-Brabants Archief wilde een netwerk met vaste lijnen en zowel zakelijke als privé mobiele lijnen, het liefst met alle functionaliteiten die de moderne telefonie tegenwoordig biedt.

Het vroeg heel wat tijd, aanpassingen en terugkomen op afspraken, alvorens er een hosted voice over IP omgeving was geïnstalleerd die min of meer voldoet aan de eisen van Hans Janssen en zijn team. Ook na de opening zijn nog de nodige aanpassingen en verbeteringen gedaan om alles zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen. De manager ziet het als een goede les, voor zijn organisatie, voor Sailor telecom & ict en ook voor nieuwe klanten. Want hij zou de diensten van Pieter Hendriks en zijn team zéker nog altijd aanbevelen. “Je moet alleen goed voorbereid zijn en weten wat je wil en dat heel duidelijk en concreet samen afspreken. Dat scheelt veel tijd, kosten en energie. Gelukkig kwam het uiteindelijk goed en hebben we nu de hybride telefonische situatie waar we mee uit de voeten kunnen.”