Kansen en bedrijfszekerheid in crisistijd

Het West-Brabants Archief: Uiteindelijk kwam het goed
20 april 2017
Sailor Telecom verbind mensen en processen dat is ons motto !
21 september 2020
Toon alles

Kansen en bedrijfszekerheid in crisistijd

Winston Churchill zei het al: “Never waste a good crisis.” En alle nare gevolgen van het coronavirus ten spijt, het levert de wereld ook nieuwe inzichten op. Voor bedrijven is het bijvoorbeeld zaak om snel in te springen op de voorgeschreven veiligheidsregels en soms heb je daar wat hulp bij nodig. Dan is het fijn als je kunt terugvallen op betrouwbare techniek en supersnelle service.

Martijn Roelands is directeur van AGIN Timmermans, een bedrijf dat met gerechtsdeurwaarders, juristen en incassospecialisten betalingsproblemen oplost. En wel op een wijze die de menselijke maat centraal stelt, toekomstgericht en maatschappelijk verantwoord. Het verbaast dus niet dat ook voor eigen medewerkers goed wordt gezorgd. Hun veiligheid en gezondheid worden als zeer belangrijk gezien. Iedereen is meteen thuis gaan werken toen het coronavirus Nederland in z’n greep probeerde te krijgen.

Doorpakken

“We willen natuurlijk wél door kunnen werken”, legt directeur Roelands uit. “Voor de drie vestigingen in Rotterdam, Tilburg en Bergen op Zoom zijn door Sailor Telecom, onze vaste leverancier en dienstverlener op telecommunicatiegebied, meteen voorzieningen getroffen. Dat ging echt supersnel. Medewerkers hadden binnen tien minuten de mogelijkheid alles thuis te kunnen doen.”

Hij doelt op een hybride oplossing die, ongeacht providers en het type internetverbinding dat mensen thuis hebben, zorgt dat mensen daar op het bedrijfsnetwerk worden aangesloten. Met een laptop die alles biedt wat ze op hun werkplek gewend zijn, een goede headset en desgewenst een groot scherm. Zo kunnen ze gesprekken voeren en alle interne en externe activiteiten uitvoeren die ze anders op kantoor deden. Martijn: “Het werkt echt enorm efficiënt. Voor externe contacten verandert er niets. Ze worden gebeld door dezelfde mensen als altijd en met vaste nummers, gewoon vanuit ons bedrijf. Onze betrouwbaarheid in een privacygevoelige sector blijft gewaarborgd en mijn mensen hoeven niet ineens met eigen nummers te gaan bellen. Dat is voor henzelf ook fijn.”

Toekomst

En dan terug naar de uitspraak van Churchill. Hoe vreselijk de pandemie ook is, doordat wereldwijd mensen ineens voor andere werkwijzen moeten kiezen, ontstaan ook nieuwe inzichten. “Het werkt ontzettend efficiënt wat we nu doen”, vertelt Roelands. “ Ik kan zelfs live alle activiteiten inzien en direct rapporten opvragen met concrete managementinformatie. Ook voor medewerkers blijkt het veel efficiency op te leveren en productief te werken. Op een kantoor zijn vaak toch meer prikkels dan in de rust van je eigen woning. En denk eens aan hoe het milieu ontlast wordt door alle werkverkeer dat nu niet rijdt.”

Roelands, niet alleen directeur en mede-eigenaar van, maar zelf ook gerechtsdeurwaarder bij AGIN Timmermans, is ervan overtuigd dat deze crisis nieuwe en blijvende werkwijzen oplevert, óók voor AGIN Timmermans. “Wel is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je faciliteiten op orde zijn. Wij zijn ontzettend blij met hoe Sailor Telecom ons hierin bijstaat met raad én daad. Ze zijn er meteen als we ze nodig hebben en pakken alles direct en zeer gedreven op.”