Klanten aan het woord

Onze klanten
aan het woord.

Wij geloven in nauwe samenwerking met onze klanten. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat je samen meer bereikt dan alleen! Vertel ons uw verhaal en uw uitdagingen, en wij zorgen voor een passende oplossing.

Hieronder treft u een aantal verhalen van onze klanten. Wilt u ook weten wat Sailor telecom & ict voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op >>
21 september 2020

Sailor Telecom verbind mensen en processen dat is ons motto !

Maar hoe doe je dat dan het beste ?, één van de meest stabiele oplossing voor dat vraagstuk is “Glasvezel”. Glasvezel is de toekomstbestendige en meest veilige manier om connectie te maken met het “internet” !

Bij andere methoden om met het internet te communiceren waren we, qua snelheid, tot voorkort afhankelijk van hoe ver uw bedrijf of organisatie van de wijkcentrale af zat en of in het geval van een coaxkabel hoeveel bandbreedte Uw directe buren nodig hebben. Met een glasvezelverbinding heeft u hier geen last van.

Razendsnel data met glasvezel

Een glasvezelkabel bestaat uit flinterdunne vezels en die via die vezels verzendt én ontvangt U razendsnel data. Het grootste voordeel van een glasvezelverbinding is de evenredige snelheid. of U nu een heel groot bestand op het internet wilt uploaden of liever online werkt en tegelijkertijd muziek streamt : de up- en downloadsnelheid zijn bij een glasvezelverbinding altijd gelijk. Hierdoor geniet u en al uw collega’s altijd optimaal van het best beschikbare internet.

Werken met applicaties in de cloud, big data en internet of things: technologische ontwikkelingen zorgen voor nieuwe mogelijkheden voor uw organisatie. De digitalisering maakt het mogelijk dat er steeds meer én efficiënter informatie met elkaar gedeeld kan worden. Dit betekent een stevige toename in bandbreedteverbruik dus ook dit is een plausibele reden om over te stappen naar een glasvezelverbinding.

Traditioneel internet vs. Glasvezel

Glasvezelverbindingen zijn in de praktijk genomen vaak stabieler als een ‘traditionele’ verbinding te meer omdat glasvezel niet gevoelig is voor invloeden van buitenaf zoals weersinvloeden en of magnetische en inductievelden die ontstaan door sterkstroom kabels in de buurt van andere koperverbindingen.

De snelheden die gehaald kunnen worden met glasvezel liggen vele malen hoger als die van traditionele (koper)verbindingen en de ontwikkelingen op dat gebied staan niet stil waardoor we ook in de (nabije) toekomst nog van veel meer toepassingen gebruik kunnen gaan maken. En als u dan denkt….. dat is toch niet betaalbaar. ? dan heb ik daar ook goed nieuws over !
Door het steeds bredere aanbod van providers ontstaat er ook een flinke concurrentiestrijd waar u als organisatie van profiteert. Laat u vrijblijvend voorlichten door onze glasvezel specialisten en verbaas uzelf over de mogelijkheden die glasvezel u te bieden heeft. 

3 april 2020

Kansen en bedrijfszekerheid in crisistijd

Winston Churchill zei het al: “Never waste a good crisis.” En alle nare gevolgen van het coronavirus ten spijt, het levert de wereld ook nieuwe inzichten op. Voor bedrijven is het bijvoorbeeld zaak om snel in te springen op de voorgeschreven veiligheidsregels en soms heb je daar wat hulp bij nodig. Dan is het fijn als je kunt terugvallen op betrouwbare techniek en supersnelle service.

Martijn Roelands is directeur van AGIN Timmermans, een bedrijf dat met gerechtsdeurwaarders, juristen en incassospecialisten betalingsproblemen oplost. En wel op een wijze die de menselijke maat centraal stelt, toekomstgericht en maatschappelijk verantwoord. Het verbaast dus niet dat ook voor eigen medewerkers goed wordt gezorgd. Hun veiligheid en gezondheid worden als zeer belangrijk gezien. Iedereen is meteen thuis gaan werken toen het coronavirus Nederland in z’n greep probeerde te krijgen.

Doorpakken

“We willen natuurlijk wél door kunnen werken”, legt directeur Roelands uit. “Voor de drie vestigingen in Rotterdam, Tilburg en Bergen op Zoom zijn door Sailor Telecom, onze vaste leverancier en dienstverlener op telecommunicatiegebied, meteen voorzieningen getroffen. Dat ging echt supersnel. Medewerkers hadden binnen tien minuten de mogelijkheid alles thuis te kunnen doen.”

Hij doelt op een hybride oplossing die, ongeacht providers en het type internetverbinding dat mensen thuis hebben, zorgt dat mensen daar op het bedrijfsnetwerk worden aangesloten. Met een laptop die alles biedt wat ze op hun werkplek gewend zijn, een goede headset en desgewenst een groot scherm. Zo kunnen ze gesprekken voeren en alle interne en externe activiteiten uitvoeren die ze anders op kantoor deden. Martijn: “Het werkt echt enorm efficiënt. Voor externe contacten verandert er niets. Ze worden gebeld door dezelfde mensen als altijd en met vaste nummers, gewoon vanuit ons bedrijf. Onze betrouwbaarheid in een privacygevoelige sector blijft gewaarborgd en mijn mensen hoeven niet ineens met eigen nummers te gaan bellen. Dat is voor henzelf ook fijn.”

Toekomst

En dan terug naar de uitspraak van Churchill. Hoe vreselijk de pandemie ook is, doordat wereldwijd mensen ineens voor andere werkwijzen moeten kiezen, ontstaan ook nieuwe inzichten. “Het werkt ontzettend efficiënt wat we nu doen”, vertelt Roelands. “ Ik kan zelfs live alle activiteiten inzien en direct rapporten opvragen met concrete managementinformatie. Ook voor medewerkers blijkt het veel efficiency op te leveren en productief te werken. Op een kantoor zijn vaak toch meer prikkels dan in de rust van je eigen woning. En denk eens aan hoe het milieu ontlast wordt door alle werkverkeer dat nu niet rijdt.”

Roelands, niet alleen directeur en mede-eigenaar van, maar zelf ook gerechtsdeurwaarder bij AGIN Timmermans, is ervan overtuigd dat deze crisis nieuwe en blijvende werkwijzen oplevert, óók voor AGIN Timmermans. “Wel is het natuurlijk ontzettend belangrijk dat je faciliteiten op orde zijn. Wij zijn ontzettend blij met hoe Sailor Telecom ons hierin bijstaat met raad én daad. Ze zijn er meteen als we ze nodig hebben en pakken alles direct en zeer gedreven op.”

20 april 2017

Het West-Brabants Archief: Uiteindelijk kwam het goed

Het West-Brabants Archief zet zich in om papieren en digitale documenten van waarde uit het verleden, heden en de toekomst toegankelijk te houden. Met die mooie volzin vat de organisatie samen waar ze voor staat. Hans Janssen is er teamcoördinator en vertelt over de samenwerking met Sailor telecom & ict.

Het West-Brabants Archief heeft als automatiseringspartner Veerman ICT. Dat bedrijf heeft ook de nieuwe locatie in Bergen op Zoom ingericht. De archiefdienst is er sinds enige tijd gevestigd in het prachtige Koetshuis van Het Markiezenhof. Veerman ICT werkt vaker samen met Sailor telecom & ict als klanten ook telefonie-oplossingen nodig hebben, dus toen de archief-experts aangaven nog op zoek te zijn naar een specialist op dat vlak was de link snel gelegd. Het had alleen meer voeten in de aarde dan gedacht...

Spannend

"Sailor telecom & ict is een heel prettig bedrijf om mee te werken", zo opent de coördinator zijn beschrijving van het uitdagende traject dat volgde. Toch was het wel eens spannend, geeft hij toe. "Bij een ingewikkeld project als dit verliep niet alles even soepel namelijk. Het oorspronkelijke plan was om volledig in een Office 365 omgeving werken maar dat blijkt in Europa nog niet haalbaar. Mede hierdoor moesten we ons wensenpakket en de verwachtingen herzien. Van dat traject hebben zowel Sailor telecom & ict als wij veel geleerd." Wat volgde was een periode van voortschrijdende inzichten en verbeteringen van het plan dat er lag. Het West-Brabants Archief wilde een netwerk met vaste lijnen en zowel zakelijke als privé mobiele lijnen, het liefst met alle functionaliteiten die de moderne telefonie tegenwoordig biedt.

Het vroeg heel wat tijd, aanpassingen en terugkomen op afspraken, alvorens er een hosted voice over IP omgeving was geïnstalleerd die min of meer voldoet aan de eisen van Hans Janssen en zijn team. Ook na de opening zijn nog de nodige aanpassingen en verbeteringen gedaan om alles zo veel mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen. De manager ziet het als een goede les, voor zijn organisatie, voor Sailor telecom & ict en ook voor nieuwe klanten. Want hij zou de diensten van Pieter Hendriks en zijn team zéker nog altijd aanbevelen. "Je moet alleen goed voorbereid zijn en weten wat je wil en dat heel duidelijk en concreet samen afspreken. Dat scheelt veel tijd, kosten en energie. Gelukkig kwam het uiteindelijk goed en hebben we nu de hybride telefonische situatie waar we mee uit de voeten kunnen."

19 april 2017

Veerman ICT: Een goede samenwerking komt van twee kanten

In 2008 zijn Veerman ICT en Sailor telecom & ict begonnen met een samenwerking op het gebied van ICT en telecom. Tot op heden houdt deze fijne samenwerking nog steeds stand. Veerman ICT ondersteunt Sailor telecom & ict met gespecialiseerde IT-zaken en Sailor doet dit op haar beurt met telecomdiensten voor de klanten van Veerman ICT. Op deze manier kunnen Veerman ICT en Sailor specifieke kennis op peil houden en voor klanten een totaaloplossing bieden waarin ICT en telecom naadloos op elkaar aansluiten. Veerman ICT is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van complexe infrastructuren. Het bedrijf richt zich vooral op de sectoren overheid, veiligheid en justitie waarbij integriteit ten alle tijden op de eerste plaats staat. Door het investeren in kennis, kwaliteit, en flexibiliteit zijn de diensten en oplossingen die Veerman ICT levert altijd transparant, schaalbaar en toekomstgericht. De groei van Veerman ICT is onder andere te danken aan de steeds grotere rol die technologie speelt in onze samenleving. Dit biedt heel veel voordelen, maar het brengt ook nieuwe bedreigingen met zich mee zoals hacking en identiteitsfraude. Veerman ICT is gespecialiseerd in het bieden van een op maat gemaakte veilige oplossing die de security en privacy van een organisatie waarborgt. Deze veilige oplossingen zijn van toepassing op alle diensten die Veerman ICT aanbiedt. Van het ontwerpen van (gevirtualiseerde) platformen tot een netwerkinfrastructuur dat de basis vormt voor informatievoorziening en de communicatie tussen onderdelen. Als partner zijnde neemt Veerman ICT Internet-Connectivity en SIP Trunks/VoIP centrales af, maar voor de klanten van Veerman ICT levert Sailor ook diverse diensten. Hieronder valt onder andere Internet-Connectivity in de breedste zin van het woord: van ADSL tot glasvezel en alles wat daar tussen zit. Daarnaast levert Sailor SIP Trunks voor telefooncentrales op locatie en Hosted Voices over IP-oplossingen van één tot meerdere toestellen verspreid over meerdere vestigingen.

Meer informatie?

www.veermanict.nl
14 december 2015

Van Dam BV en Sailor Telecom, een prima match!

Van Dam BV te Moerdijk viert in 2016 het 100-jarige jubileum. Het bedrijf heeft een indrukwekkende geschiedenis achter zich en kijkt tegelijk blakend van vertrouwen naar de toekomst. Er komt een extra bedrijfspand bij zelfs, om de groei letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven. Daar mag Sailor Telecom aan bijdragen, door te zorgen voor betrouwbare en efficiënte communicatiemiddelen. Claire Plokker is onder meer verantwoordelijk voor een deel van de inkoop bij Van Dam BV. Ze vertelt: “Ons bedrijf begon ooit met de productie van luchtkappen voor schepen. Dat is al heel lang niet meer wat we doen. Die ommezwaai kwam ruim 50 jaar geleden. Tegenwoordig zitten we in het hoogste marktsegment van deuren, luiken en ramen voor sectoren als de offshore en defensie. Dat zijn dus geen gewone deuren en verwante producten. Ze zijn brandwerend bijvoorbeeld, of gas- en waterdicht. Of zelfs allebei.” Het bedrijf groeit snel. Daarom was er een nieuwe locatie nodig en die werd gevonden op het indrustrie- en haventerrein van Moerdijk. Het gaat echter zo hard dat er nu al een tegenover gelegen pand ingericht gaat worden als tweede bedrijfsruimte. Claire: “Hier zitten met name onze ontwerpers, de engineering en adviseurs, inkoop en verkoop. De productie geschiedt vaak in andere landen, al hebben we wel een productieruimte voor nood- en spoedgevallen.” Ze vertelt dat de interne en externe communicatie belangrijke aandachtspunten zijn voor hun organisatie, mede vanwege die internationale contacten met zowel eigen mensen als leveranciers en opdrachtgevers. “We hebben bijvoorbeeld iemand in Singapore, die via wifi kan bellen met ons lokale vaste nummer. Dat scheelt niet alleen kosten maar komt ook professioneler over.”

Nieuwste technieken

Sailor Telecom heeft het hele pand aan de Plaza 16 van telecom voorzien en gaat dat ook voor de nieuwe ruimtes organiseren, vertelt Claire. “We zitten op de glasvezel en willen natuurlijk een snel en betrouwbaar netwerk. Dat is zelfs gekoppeld aan de beveiliging, zodat we bijvoorbeeld op afstand de deur kunnen openen voor bezoekers. Daarnaast hebben nu al 20 teamleden mobiele telefoons die in ons communicatiesysteem zijn opgenomen. Sailor Telecom heeft de software van Avaya op onze systemen geïntegreerd, ook als app op de telefoons, waardoor we altijd via ons vaste nummer bereikbaar zijn en ook elkaar heel snel kunnen bellen, zelfs via Outlook. We zijn heel blij met deze leverancier en eigenaar Pieter Hendriks. Hij lost alles snel op, houdt woord en snapt meteen wat we willen. Wij zijn het type bedrijf dat vandaag iets bedenkt en het liefst volgende week alles voor elkaar heeft. Sailor Telecom werkt ook zo dus dat matcht prima!”
22 mei 2015

Medisch Centrum de Poort: Levensbelangrijke communicatie

Medisch Centrum de Poort is gevestigd in het Poortgebouw van de voormalige Cort Heyligerskazerne in Bergen op Zoom. Het is een zogeheten AHOED centrum, wat staat voor Apotheek en (in dit geval zes) Huisartsen Onder Een Dak. Joyce Suijkerbuijk is hier als manager verantwoordelijk voor de praktijkvoering. De eisen en verwachtingen liggen hoog, ook waar het telefonie betreft. Mede daarom is ze blij met het Sailor Telecom partnerschap.

Joyce vertelt: “We pakken als AHOED zo veel mogelijk gezamenlijk op en willen staan voor hoogwaardige dienstverlening. Daar hoort onder meer de interne en externe communicatie bij. Bereikbaarheid is voor ons natuurlijk uiterst belangrijk.” Ze vertelt dat MC De Poort eigenlijk samen met Pieter Hendriks, de eigenaar van Sailor Telecom, een hele ontwikkeling doormaakte: “Toen we hier openden begon Pieter ook net. We waren zijn eerste huisartsenpraktijk. Hij stond enorm te kijken van de hoeveelheid telefoontjes die er binnen kwamen. Hier is 550 calls per dag heel normaal. Gelukkig kon hij die capaciteit snel realiseren. We werken graag samen met zijn bedrijf. Er wordt proactief meegedacht en altijd snel een oplossing gerealiseerd.”

Bij De Poort blijven ze zoeken naar manieren om de bedrijfsvoering te optimaliseren. Als in juni van 2015 een nieuwe telefooncentrale is geïnstalleerd, is er opnieuw een kwaliteitsslag gemaakt die met name de bereikbaarheid en communicatie verbetert. Joyce: “Met deze nieuwe centrale krijgen mensen geen in-gesprek-toon meer als de lijnen bezet zijn, maar een nette boodschap dat het druk is en men verzocht wordt later terug te bellen. Het systeem biedt bij spoedgevallen zelfs de mogelijkheid wél meteen doorgeschakeld te worden. Ik denk dat onze bellers blij zullen zijn met die nieuwe aanpak. Ze hoeven niet nodeloos te wachten en krijgen netjes een melding over de drukte.” Ze heeft dit samen met Pieter en zijn bedrijf uitgedacht en daar zijn ze het nu aan het testen. “Het is fijn om in zulke verbetertrajecten schouder aan schouder te staan met een oplossingsgerichte samenwerkingspartner”, vertelt de manager; “Communicatie is hier essentieel, en bij Sailor Telecom snappen ze dat.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over de diensten van Vodafone en over hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact op middels onderstaande button.

Neem contact met ons op >>