Medisch Centrum de Poort: Levensbelangrijke communicatie

Van Dam BV en Sailor Telecom, een prima match!
14 december 2015
Toon alles

Medisch Centrum de Poort: Levensbelangrijke communicatie

Medisch Centrum de Poort is gevestigd in het Poortgebouw van de voormalige Cort Heyligerskazerne in Bergen op Zoom. Het is een zogeheten AHOED centrum, wat staat voor Apotheek en (in dit geval zes) Huisartsen Onder Een Dak. Joyce Suijkerbuijk is hier als manager verantwoordelijk voor de praktijkvoering. De eisen en verwachtingen liggen hoog, ook waar het telefonie betreft. Mede daarom is ze blij met het Sailor Telecom partnerschap.

Joyce vertelt: “We pakken als AHOED zo veel mogelijk gezamenlijk op en willen staan voor hoogwaardige dienstverlening. Daar hoort onder meer de interne en externe communicatie bij. Bereikbaarheid is voor ons natuurlijk uiterst belangrijk.” Ze vertelt dat MC De Poort eigenlijk samen met Pieter Hendriks, de eigenaar van Sailor Telecom, een hele ontwikkeling doormaakte: “Toen we hier openden begon Pieter ook net. We waren zijn eerste huisartsenpraktijk. Hij stond enorm te kijken van de hoeveelheid telefoontjes die er binnen kwamen. Hier is 550 calls per dag heel normaal. Gelukkig kon hij die capaciteit snel realiseren. We werken graag samen met zijn bedrijf. Er wordt proactief meegedacht en altijd snel een oplossing gerealiseerd.”

Bij De Poort blijven ze zoeken naar manieren om de bedrijfsvoering te optimaliseren. Als in juni van 2015 een nieuwe telefooncentrale is geïnstalleerd, is er opnieuw een kwaliteitsslag gemaakt die met name de bereikbaarheid en communicatie verbetert. Joyce: “Met deze nieuwe centrale krijgen mensen geen in-gesprek-toon meer als de lijnen bezet zijn, maar een nette boodschap dat het druk is en men verzocht wordt later terug te bellen. Het systeem biedt bij spoedgevallen zelfs de mogelijkheid wél meteen doorgeschakeld te worden. Ik denk dat onze bellers blij zullen zijn met die nieuwe aanpak. Ze hoeven niet nodeloos te wachten en krijgen netjes een melding over de drukte.” Ze heeft dit samen met Pieter en zijn bedrijf uitgedacht en daar zijn ze het nu aan het testen. “Het is fijn om in zulke verbetertrajecten schouder aan schouder te staan met een oplossingsgerichte samenwerkingspartner”, vertelt de manager; “Communicatie is hier essentieel, en bij Sailor Telecom snappen ze dat.”