Van Dam BV en Sailor Telecom, een prima match!

Medisch Centrum de Poort: Levensbelangrijke communicatie
22 mei 2015
Veerman ICT: Een goede samenwerking komt van twee kanten
19 april 2017
Toon alles

Van Dam BV en Sailor Telecom, een prima match!

Van Dam BV te Moerdijk viert in 2016 het 100-jarige jubileum. Het bedrijf heeft een indrukwekkende geschiedenis achter zich en kijkt tegelijk blakend van vertrouwen naar de toekomst. Er komt een extra bedrijfspand bij zelfs, om de groei letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven. Daar mag Sailor Telecom aan bijdragen, door te zorgen voor betrouwbare en efficiënte communicatiemiddelen.

Claire Plokker is onder meer verantwoordelijk voor een deel van de inkoop bij Van Dam BV. Ze vertelt: “Ons bedrijf begon ooit met de productie van luchtkappen voor schepen. Dat is al heel lang niet meer wat we doen. Die ommezwaai kwam ruim 50 jaar geleden. Tegenwoordig zitten we in het hoogste marktsegment van deuren, luiken en ramen voor sectoren als de offshore en defensie. Dat zijn dus geen gewone deuren en verwante producten. Ze zijn brandwerend bijvoorbeeld, of gas- en waterdicht. Of zelfs allebei.”

Het bedrijf groeit snel. Daarom was er een nieuwe locatie nodig en die werd gevonden op het indrustrie- en haventerrein van Moerdijk. Het gaat echter zo hard dat er nu al een tegenover gelegen pand ingericht gaat worden als tweede bedrijfsruimte. Claire: “Hier zitten met name onze ontwerpers, de engineering en adviseurs, inkoop en verkoop. De productie geschiedt vaak in andere landen, al hebben we wel een productieruimte voor nood- en spoedgevallen.” Ze vertelt dat de interne en externe communicatie belangrijke aandachtspunten zijn voor hun organisatie, mede vanwege die internationale contacten met zowel eigen mensen als leveranciers en opdrachtgevers. “We hebben bijvoorbeeld iemand in Singapore, die via wifi kan bellen met ons lokale vaste nummer. Dat scheelt niet alleen kosten maar komt ook professioneler over.”

Nieuwste technieken

Sailor Telecom heeft het hele pand aan de Plaza 16 van telecom voorzien en gaat dat ook voor de nieuwe ruimtes organiseren, vertelt Claire. “We zitten op de glasvezel en willen natuurlijk een snel en betrouwbaar netwerk. Dat is zelfs gekoppeld aan de beveiliging, zodat we bijvoorbeeld op afstand de deur kunnen openen voor bezoekers. Daarnaast hebben nu al 20 teamleden mobiele telefoons die in ons communicatiesysteem zijn opgenomen. Sailor Telecom heeft de software van Avaya op onze systemen geïntegreerd, ook als app op de telefoons, waardoor we altijd via ons vaste nummer bereikbaar zijn en ook elkaar heel snel kunnen bellen, zelfs via Outlook. We zijn heel blij met deze leverancier en eigenaar Pieter Hendriks. Hij lost alles snel op, houdt woord en snapt meteen wat we willen. Wij zijn het type bedrijf dat vandaag iets bedenkt en het liefst volgende week alles voor elkaar heeft. Sailor Telecom werkt ook zo dus dat matcht prima!”